Spanyol életkezdés az au pair program segítségével - Hanna története

Mezei Hanna élete legjobb döntését hozta meg, amikor úgy gondolta, hogy külföldön próbál szerencsét a diploma megszerzését követően. Sajnos hazánkban a válság miatt kevés lehetősége volt arra, hogy szakmájában helyezkedjen el, alacsony fizetésű egyéb munkakörökben pedig nem tudta elképzelni magát és életpálya kezdését.

Hanna: Egy neves egyetemen végeztem nem túl népszerű szakon, így kevés esélyem volt arra, hogy a válságos időszakban jó munkát szerezzek. Rengeteg sikertelen interjú után kezdtem igazán elkeseredni. Bár nagyon szeretem a hazámat és a szüleim támogató közegét, mégis úgy gondoltam, hogy egy időre külföldre kell mennem ahhoz, hogy tapasztalatot szerezzek és más felől lássam a világot. 

Hol találkoztál először az au pair munkával?

Miután már nyitott voltam a különböző lehetőségekre, egyszer csak szembe jött velem egy újságcikk, ami az au-pair munkáról szólt. Nagyon megtetszett az a lehetőség, amit ezzel a munkával elérhettem volna, ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy ügynökséget és elvégzem a munkavégzéshez szükséges babysitter – au pair tanfolyamot. Így kerültem veletek kapcsolatba, aminek ma már nagyon örülök.

Melyik országot választottad és miért?

Miután korábban a spanyol nyelvet már tanultam és társalgási szinten ismertem, úgy gondoltam, hogy a mediterrán ország hangulata nekem kiválóan megfelel az új élet elkezdéséhez. Bár még elég bizonytalan voltam a nyelvhasználatban, az első videós interjú alkalmával kiderült, hogy az általatok talált családdal megtaláltuk a közös hangot és jól tudunk kommunikálni. Már a videóban bemutatták a nekem előkészített szobát, a gyerkőcöket és a három kutyust is. Nem is volt tovább kérdés, hogy megyek, hiszen barátságos és szeretetteljes környezet várt rám. 

Mi történt ezután?

Alig két hét telt el a videós beszélgetés után és már indultam is Sevilla-ba. A kinti életstílus kicsit más, mint itthon, de hamar belerázódtam a mindennapokba és felvettem a ritmust. Szerencsére a kinti család nagymértékben támogatta a nyelvtanulásomat, hiszen fizette a nyelvtanfolyam díját és folyamatosan figyeltek arra, hogy be tudjak kapcsolódni a beszélgetésekbe, fejleszthessem szókincsem.

Most hogyan élsz?

Mivel a kiköltözésem óta már eltelt néhány év, így most már elmondhatom, hogy megérte vállalkoznom az új életre, hiszen újabb diplomámat már Spanyolországban szereztem, a nyelvtudásom is nagyon gyorsan fejlődött. És ami még ennél is jobb, itt ismertem meg a párom, aki egy csodálatos ember és új célokat, családot adott nekem.