Megérkezett az igazi nyár! A kánikula sok kérdést felvet - főleg az első gyerekes - szülőkben. Felnőttként is nehezen viseljük a forróságot, de vajon hogyan segíthetünk az 1 év alatti babáknak túlélni a kellemetlenségeket az elkövetkező hónapokban? Fontos és hasznos tippeket hoztunk, hogy vidám nyarat töltsetek el együtt! Az biztos: gyermekednek most extra figyelemre lesz szüksége! 


Az egyik első nagy mérföldkő a szülők és a gyerekek életében az óvoda elkezdése. Ha a gyerkőc nem járt bölcsibe, akkor az óvodai beszoktatás során merülhetnek fel nehézségek, amelyek lelkileg mindkét felet megviselik. A gyerekeknek nem csak a szülők távolléte okoz traumát, hanem az is, hogy egyedül hagyják őt egy számára ismeretlen helyen, idegenek között. Hogyan teheted egyszerűbbé az óvodai beszoktatást?


Ne hagyd veszni az újév első napján tett fogadalmaidat! Legyen szó nyelvtanulásról, pénzkeresésről, új kultúrák megismeréséről, kiváló lehetőséget jelent, ha au pair munkára adod a fejed. Nézzük végig, mit adhat neked, ha hosszú távon vállalsz külföldi munkát!


Társadalmilag vegyes megítélésű kérdés, hogy a gondozásra szoruló felmenőink ápolása kinek a feladata. Van, aki szerint a család kötelessége, más szerint szakemberek mellett jobb helyen lehetnek. Mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, hogy ő maga látja-e el az idősét. Nincs két egyforma élethelyzet és családi múlt, ezért bárhogy is döntesz, nem kérdőjelezheti meg senki a jogosságát. Ezúttal azt vesszük át, hogy mire kell készülnöd, ha a kezedbe veszed a feladatot. 


Készégfejlesztő játékoknak hívjuk azokat a kicsiknek készült szabadidős elfoglaltságokat, amelyek játékos módon tudják segíteni őket, hogy megtanuljanak számolni, logikusan gondolkodni, színeket és formákat felismerni, finommotoros készségeket fejleszteni. Szükség is van rájuk ahhoz, hogy bátor, magabiztos és kiegyensúlyozott személyiséggé fejlődjenek a gyermekek. Neked is érdemes beszerezned vagy akár készítened készségfejlesztő játékokat, hogy ezzel is támogasd a gyermeked tanulását! 


Időskorú hozzátartozóinknak sajnos már nem csak az egészségi állapotuk miatt aggódhatunk. Sokan elszeparáltan élnek, nem tudjuk őket a nap minden percében megvédeni. Bár a rendőrség számos ilyen bűnbandát felszámolt már, még mindig népszerűek az „unokázós csalások”. Cikkünkben sorra vesszük a gyanús jeleket, és adunk pár tippet, hogyan lehet elkerülni, hogy áldozatul essenek szeretteink, vagy mi magunk. 


Egyre többen választanak olyan szakmát, amely gyermekekhez kapcsolódik. A legtöbb szakember erre valóban hivatásként, és nem munkaként tekint. Nem elég szeretni a gyerkőcöket, annál sokkal többre van szükség! Az őszinte mosolyok, a feltétel nélküli szeretet, és a vidám kacagások a mindennapok részei lesznek, és mi lehetne szebb, mint napról-napra látni egy gyermek fejlődését? Valóban minden szép és jó? Cikkünk segít a döntésben: kinek ideális választás a bébiszitter szakma?


Csecsemő- és kisgyermekkorban nem ritka jelenség a légúti akadály. Ez lehet akár étel félrenyelése, vagy valamilyen apró tárgy lenyelése. Az első, de talán a legnehezebb szabály, hogy nem szabad kétségbeesni, és bepánikolni! Tünetek fulladás esetén: az apróságok még sokszor nem képesek nekünk elmondani, hogy mi történt, ezért nekünk kell gyorsan cselekedni, ha az alábbi tüneteket észleljük...