Blog 2/10

Általánosságban elmondható, hogy az emberek nagy része nem szívesen tölti az idejét takarítással. Mennyivel jobb a családunkkal lenni, pihenni, szórakozni… Ma már nem kell lustának érezni magad, ha a munkád mellett nincs időd a lakásra is. De a szép tiszta környezet igenis fontos! Egyrészt az egészséged miatt, másrészt az inspiráló környezet miatt, harmadrészt a vendégek miatt. :) Hoztunk pár tippet, hogy hatékonyabban menjen a takarítás, ha már rászántad magad!


A pályakezdő fiatalok mindig is szívesen próbáltak szerencsét külföldön. Ők általában rövidebb időt töltenek más országokban, a céljuk a nyelvtanulás, a zsebpénz és az új kalandok. Ma már viszont nem csak a huszonéves korosztály vágyik külföldre. Egyre több család eljátszik annak a gondolatával, hogy külföldön talán könnyebb stabil jövedelmet elérni és biztosítani szeretteik számára az anyagi jólétet. Tényleg lehetséges ez? Megéri pár hónapot vagy akár pár évet külföldön tölteni bébiszitter/au pair munkával?


Megérkezett az igazi nyár! A kánikula sok kérdést felvet - főleg az első gyerekes - szülőkben. Felnőttként is nehezen viseljük a forróságot, de vajon hogyan segíthetünk az 1 év alatti babáknak túlélni a kellemetlenségeket az elkövetkező hónapokban? Fontos és hasznos tippeket hoztunk, hogy vidám nyarat töltsetek el együtt! Az biztos: gyermekednek most extra figyelemre lesz szüksége! 


Az egyik első nagy mérföldkő a szülők és a gyerekek életében az óvoda elkezdése. Ha a gyerkőc nem járt bölcsibe, akkor az óvodai beszoktatás során merülhetnek fel nehézségek, amelyek lelkileg mindkét felet megviselik. A gyerekeknek nem csak a szülők távolléte okoz traumát, hanem az is, hogy egyedül hagyják őt egy számára ismeretlen helyen, idegenek között. Hogyan teheted egyszerűbbé az óvodai beszoktatást?


Ne hagyd veszni az újév első napján tett fogadalmaidat! Legyen szó nyelvtanulásról, pénzkeresésről, új kultúrák megismeréséről, kiváló lehetőséget jelent, ha au pair munkára adod a fejed. Nézzük végig, mit adhat neked, ha hosszú távon vállalsz külföldi munkát!


Társadalmilag vegyes megítélésű kérdés, hogy a gondozásra szoruló felmenőink ápolása kinek a feladata. Van, aki szerint a család kötelessége, más szerint szakemberek mellett jobb helyen lehetnek. Mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, hogy ő maga látja-e el az idősét. Nincs két egyforma élethelyzet és családi múlt, ezért bárhogy is döntesz, nem kérdőjelezheti meg senki a jogosságát. Ezúttal azt vesszük át, hogy mire kell készülnöd, ha a kezedbe veszed a feladatot. 


Készégfejlesztő játékoknak hívjuk azokat a kicsiknek készült szabadidős elfoglaltságokat, amelyek játékos módon tudják segíteni őket, hogy megtanuljanak számolni, logikusan gondolkodni, színeket és formákat felismerni, finommotoros készségeket fejleszteni. Szükség is van rájuk ahhoz, hogy bátor, magabiztos és kiegyensúlyozott személyiséggé fejlődjenek a gyermekek. Neked is érdemes beszerezned vagy akár készítened készségfejlesztő játékokat, hogy ezzel is támogasd a gyermeked tanulását! 


Időskorú hozzátartozóinknak sajnos már nem csak az egészségi állapotuk miatt aggódhatunk. Sokan elszeparáltan élnek, nem tudjuk őket a nap minden percében megvédeni. Bár a rendőrség számos ilyen bűnbandát felszámolt már, még mindig népszerűek az „unokázós csalások”. Cikkünkben sorra vesszük a gyanús jeleket, és adunk pár tippet, hogyan lehet elkerülni, hogy áldozatul essenek szeretteink, vagy mi magunk.