Blog 1/8

Időskorú hozzátartozóinknak sajnos már nem csak az egészségi állapotuk miatt aggódhatunk. Sokan elszeparáltan élnek, nem tudjuk őket a nap minden percében megvédeni. Bár a rendőrség számos ilyen bűnbandát felszámolt már, még mindig népszerűek az „unokázós csalások”. Cikkünkben sorra vesszük a gyanús jeleket, és adunk pár tippet, hogyan lehet elkerülni, hogy áldozatul essenek szeretteink, vagy mi magunk. 


Egyre többen választanak olyan szakmát, amely gyermekekhez kapcsolódik. A legtöbb szakember erre valóban hivatásként, és nem munkaként tekint. Nem elég szeretni a gyerkőcöket, annál sokkal többre van szükség! Az őszinte mosolyok, a feltétel nélküli szeretet, és a vidám kacagások a mindennapok részei lesznek, és mi lehetne szebb, mint napról-napra látni egy gyermek fejlődését? Valóban minden szép és jó? Cikkünk segít a döntésben: kinek ideális választás a bébiszitter szakma?


Csecsemő- és kisgyermekkorban nem ritka jelenség a légúti akadály. Ez lehet akár étel félrenyelése, vagy valamilyen apró tárgy lenyelése. Az első, de talán a legnehezebb szabály, hogy nem szabad kétségbeesni, és bepánikolni! Tünetek fulladás esetén: az apróságok még sokszor nem képesek nekünk elmondani, hogy mi történt, ezért nekünk kell gyorsan cselekedni, ha az alábbi tüneteket észleljük...


Ismét hosszúak a nappalok, és nem is kell már az iskolai és egyéb pluszfoglalkozások miatt zsonglőrködni az idővel! Tedd ezt az időszakot tartalmassá és izgalmassá – nem csak a gyerekeknek, hanem az egész családnak! Múltkor már összegyűjtöttük, miket tudtok a kertben játszani, hogy ne unatkozzatok. Ezúttal azt vesszük sorra, hogy milyen egyéb elfoglaltságokat találhattok magatoknak a nyári szünidőre!


Végre beköszöntött a hamisítatlan meleg nyár virágillattal, nyárfák susogásával és kései napnyugtával – az az időszak, amikor a kicsikkel akár az alvásig szabadban tölthetünk el minőségi időt. Annak érdekében, hogy tartalmas közös élményben legyen részetek, összeszedtük a legszuperebb kerti játékokat!
Mindent az anyák napjáról: honnan ered, miért fontos külön köszönetet mondani, és minek örülnek leginkább édesanyáink? Az anyáknak szentelt nap az emberi kultúrával egyidős.
Gondoljunk csak a willendorfi Vénuszra, Rheára vagy Íziszre: civilizációnk kezdetétől különleges, megbecsült státusz jutott az édesanyáknak, a világok és életek teremtőinek...