Blog 1/9

Az idősek iránti gondoskodás és támogatás nemes és fontos feladat, amely számos különböző karrierlehetőséget kínál azoknak, akik az idősgondozói pályát választják. Ez egy olyan terület, ahol az empátia, a türelem és az elkötelezettség kulcsfontosságúak ahhoz, hogy mély és tartalmas kapcsolatokat alakíthassunk ki az idősekkel, és segítsük őket a mindennapi élet kihívásaival szembenézni.


Németország jelenleg az egyik legnépszerűbb úticél az au-pairek körében. Nem véletlenül, hiszen gazdag kultúrája, kedves lakói, és a befogadó, közvetlen családok miatt szívesen terveznek itt hosszútávra a fiatalok. Magyarországtól nem nagy távolság, így szinte bármikor haza ugorhatsz egy hosszú hétvégére! Hoztunk 5 nyomós érvet, hogy Te is belevágj az au-pair életformába itt!


Hallottál már a KonMari-módszerről? Háziasszonyok tömege rajong a japán hölgy, Marie Kondo rendszerező és rendrakó ötleteiért! Egyre népszerűbb itthon is Rend a lelke mindennek nagysikerű könyve, amely arra bíztat, hogy a drasztikus rendrakás a léleknek is jó érzés lesz!


“Az én gyerekem tuti nem fog hisztizni!” - hányszor hallottuk ezt már a szülőktől az édesen szunyókáló pár hetes csecsemő mellől. Ilyenkor még sokan azt gondolják, hogy kellő odafigyeléssel, empátiával megelőzhető a dackorszak, és csak nevelés kérdése, hogy megússzák. Az első csalódás akkor éri a szülőt, amikor arcon csapja az első nagy hiszti roham és csak tehetetlenül néz maga elé, hogy hová lett az a kis angyal, akit gondosan pátyolgatott hónapokon át? Miről szól a dackorszak, hogyan tehetjük könnyebbé?


Az életkor kitolódásával sajnos megjelenik az időskori feledékenység és a demencia, vagyis elbutulás, a szellemi képességek hanyatlása. Az idős emberek nehezen tartják észben a közelmúlt dolgait, de régi eseményekre egészen pontosan emlékeznek. Milyen jelei vannak, ha szeretteinknek segítségre van szüksége, hogyan segíthetünk nekik ebben a visszafordíthatatlan folyamatban? Cikkünk erre keresi a választ.


Általánosságban elmondható, hogy az emberek nagy része nem szívesen tölti az idejét takarítással. Mennyivel jobb a családunkkal lenni, pihenni, szórakozni… Ma már nem kell lustának érezni magad, ha a munkád mellett nincs időd a lakásra is. De a szép tiszta környezet igenis fontos! Egyrészt az egészséged miatt, másrészt az inspiráló környezet miatt, harmadrészt a vendégek miatt. :) Hoztunk pár tippet, hogy hatékonyabban menjen a takarítás, ha már rászántad magad!


A pályakezdő fiatalok mindig is szívesen próbáltak szerencsét külföldön. Ők általában rövidebb időt töltenek más országokban, a céljuk a nyelvtanulás, a zsebpénz és az új kalandok. Ma már viszont nem csak a huszonéves korosztály vágyik külföldre. Egyre több család eljátszik annak a gondolatával, hogy külföldön talán könnyebb stabil jövedelmet elérni és biztosítani szeretteik számára az anyagi jólétet. Tényleg lehetséges ez? Megéri pár hónapot vagy akár pár évet külföldön tölteni bébiszitter/au pair munkával?


Megérkezett az igazi nyár! A kánikula sok kérdést felvet - főleg az első gyerekes - szülőkben. Felnőttként is nehezen viseljük a forróságot, de vajon hogyan segíthetünk az 1 év alatti babáknak túlélni a kellemetlenségeket az elkövetkező hónapokban? Fontos és hasznos tippeket hoztunk, hogy vidám nyarat töltsetek el együtt! Az biztos: gyermekednek most extra figyelemre lesz szüksége!