Csilla és Péter – Au pair Angliában

Egy különleges történet Csilla és Péter közös életkezdése, hiszen együtt vállalkoztak a nagy kalandra. Igen fiatalon, mindössze 22 évesen házasodott össze a pár, akik úgy gondolták, hogy külföldön, méghozzá Angliában szeretnének jobb életet és biztosabb jövőt teremteni maguknak.

Milyen megfontolás alapján gondoltatok az au-pair munkára?

Tudtuk, hogy külföldön szeretnénk megteremteni a közös életünk alapjait, azonban nem szerettünk volna az ismeretlenbe belevágni anélkül, hogy már lenne egy biztos hely, ahol várnak Bennünket. Bár az au-pair munkára általában egyedülállókat keresnek a megbízók, úgy gondoltuk, hogy egy nagyobb család ellátására ketten kiválóan alkalmasak lennénk.

Mivel Csilla imádja a gyerekeket, így nem volt kérdés, hogy a gyermekfelügyelet számára tökéletes választás lesz. Én pedig úgy gondoltam elég talpraesett vagyok ahhoz, hogy bármilyen ház körüli teendőt ellássak, ezzel is segítve a család mindennapjait.

Csilla, Te mennyire tartottad hasznosnak az au-pair tanfolyamot?

Én nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, kisebb rokonaimra sokszor vigyáztam már. Vágyom a nagy családra, ezért úgy gondolom, hogy a legjobb választás volt az au-pair tanfolyam elvégzése, hiszen rengeteg hasznos információt tanulhattam meg a gyereknevelésről. A távoktatásban gyorsan végig tudtam haladni az elméleti anyagon, melyet a gyakorlati helyen azonnal hasznosítani tudtam, így nem csak tanúsítványt, de referenciát is szereztem a képzéssel.

Péter, miért kerestétek meg irodánkat?

Mint mondtam, számunkra nagyon fontos volt, hogy biztonságos körülmények közé kerüljünk. Nem szerettünk volna fals infók alapján az utcára kerülni. Sokan a csalárd hirdetésekre jelentkezve vagy teljesen önállóan indulnak neki a munkavállalásnak és az adott országban szembesülnek a problémákkal. Ezért már a keresés elején eldöntöttük, hogy irodán keresztül utazunk, mivel így ellenőrzött keretek között találnak számunkra családot és bármilyen probléma esetén számíthatunk a segítségre.

Mennyire ismertétek az ország nyelvét?

Szerencsére mindketten társalgási szinten beszéltünk már kiutazásunk előtt is angolul, így nagyon jó eséllyel indultunk neki a családkeresésnek.

Milyen gyorsan találtatok családot?

Nyelvtudásunknak köszönhetően hamar, egy hónapon belül találtak számunkra megfelelő családot, így rövid idő alatt már Anstey-be utazhattunk és elkezdődhetett az új életünk.

Hogyan éltétek a hétköznapokat?

Szerető nagy családba kerültünk, ahol minket is családtagként kezeltek. A legjobb döntés volt, hogy Őket választottuk, hiszen külön kis lakrészben élhettünk, ahol munkaidőn kívül teljesen elszeparáltan lehettünk együtt. Hétvégék általában szabadok voltak, ilyenkor bejártuk a vidéket és megismertük az ország nevezetességeit. Néhány alkalommal kellett csak hétvégén az esti órákban vigyázni a gyerkőcökre, míg a szülők kikapcsolódni voltak. 

Most hogyan éltek?

A családnál töltött idő alatt a lakhatásért és az ellátásért egyáltalán nem kellett fizetnünk és még plusz munkát is tudtunk vállalni a napi elfoglaltságok mellett. Így sikerült némi tőkét gyűjtenünk, mellyel megalapozhattuk a jövőnket a végleges letelepedéshez. Szóval részünkről a legjobb döntésnek bizonyult, hogy az au-pair munkát választottuk és Benneteket!