5+1 klassz tipp a felejthetetlen Valentin napért

Február 14-én, azaz Bálint napja világszerte sokak szívét megdobogtatja. Persze szép számmal akadnak olyanok is, akik hallani sem akarnak róla, szerintünk viszont jó, hogy adódik még egy alkalom az évben, ami kicsit kizökkent a szürke hétköznapokból. A Valentin nap amúgy nem csak a szerelmesek, hanem a barátok ünnepe is, ilyenkor bárkinek a tudtára adhatjuk, hogy fontos nekünk, aki közel áll hozzánk. 

Egy romantikus hangulatban eltöltött este felrázhatja a párkapcsolatokat, de azoknak is sok boldog pillanatot szerezhet, akik még csak most ismerkednek. Vannak, akik arra használják ezt a varázslatos napot, hogy megkérjék a kedvesük kezét, bejelentsék, hogy babát várnak vagy egyszerűen "csak" szerelmet valljanak a párjuknak. Mindegy, hogy Te melyik táborba tartozol, ötleteink segíthetnek, hogy minden tökéletesen alakuljon - nem csak Valentin napon! 

1) Találd meg a tökéletes babysittert!

Ki mondta, hogy a Valentin nap csak az újdonsült szerelmesek ünnepe? Azok a párok is megérdemlik a romantikus együttlétet és a kényeztetést, akik hosszabb ideje együtt vannak és már a családalapításon is túl vannak. Ilyenkor persze az önfeledt romantikázáshoz elengedhetetlen, hogy megtalálják azt a babysittert, akire nyugodtan rá merik bízni a csemetéket, amíg egy kis időt édes kettesben töltenek. Ez viszont tényleg csak akkor lehet felhőtlen, ha jól képzett és tapasztalt gyerekvigyázót keresnek, aki nem csak a kicsik szórakoztatásához ért, hanem a biztonságukra is ügyel.

2) Elő a fakanállal!

Ne hidd, hogy csak azzal nyűgözheted le a választottadat, ha étterembe viszed vacsorázni, már csak azért is, mert a legtöbb hely ilyenkor teljesen megtelik, ami nem kedvez túlzottan a romantikázásnak. A négy fal között tehát sokkal meghittebben ünnepelhettek, és ne aggódj: otthon is készíthetsz olyan fogásokat, amik versenyre kelnek egy éttermi menüvel! Vegyél egy üveg bort, hűts be egy pezsgőt és élvezzétek egymás társaságát!

3) Az egyszerű is lehet nagyszerű!

Egész évben igaz, de Valentin napon pláne, hogy ha főzöl annak, akit szeretsz, akkor is le fogod nyűgözni, ha az ételek nem pont olyanok lesznek, mintha mesterszakácsok készítették volna! A jó hír az, hogy egy egyszerű menüsor is csodás meglepetés lehet - a legjobb, ha olyan fogásokat teszel az asztalra, amiket már korábban sikerrel elkészítettél, így nagy valószínűséggel nem fogsz kudarcot vallani.

4) Ügyelj a részletekre!

Az rendben van, hogy a szerelmesek színe a piros, és a Valentin nap egyik legfőbb szimbóluma a szív, mégis jobb, ha csak mértéktartóan bánsz ezekkel a díszítés során. Használj egyszínű abroszt és szalvétát, kapcsolj sejtelmes hangulatvilágítást és halk zenét. Gyertyákkal és mécsesekkel igazán meghitt légkört teremthetsz! Kerüljön az asztalra virág is, így tökéletes lesz az összkép. Ha pedig valami különlegesre vágysz, szerezz be néhány szív alakú héliumos lufit vagy ami ennél is eredetibb, csapj le a nevetek kezdőbetűjét formázó léggömbökre!

5) Barátunk, a sütő

Mit szólnál hozzá, ha nem csak a vacsora lenne kívánatos, hanem Te is? Ha olyan fogást készítesz, ahol a munka oroszlánrészét a sütő végzi helyetted, nagyon sok időt nyerhetsz! Sütőzacskóban, zöldségekkel sült csirke, fóliába csomagolt hal vagy zöldségfelfújt is készülhet ott, így több időd marad arra is, hogy jól nézz ki estére! Ezek mellett a fogások mellett nem kell ott állni, nincs szükség gyakori kevergetésre és végül, de nem utolsó sorban a mosogatnivalókkal is spórolhatsz!

+1 Édes befejezés

Egy romantikus Valentin napi vacsora alkalmával még annak is "kötelező" desszertet fogyasztania, aki máskor ügyel az alakjára. Nem feltétlenül kell hatalmas szelet csokitortát enni tejszínhabbal - szuper az is, ha néhány kézműves bonbon, fagylalt vagy jégbe hűtött eper pezsgővel a vacsora záróakkordja. A folytatást pedig a fantáziátokra és a kreativitásotokra bízzuk!