Animátorok, babysitterek rendezvényekre

Gyerekzsúr, céges vagy családi rendezvények, esküvők szórakoztató programjai. Ugrálóvár, trambulin, arcfestés, lufi hajtogatás, kézműves foglalkozások, animátor játékok, csapatjátékok, sorversenyek… 

Számtalan rendezvény szervezője hagyja figyelmen kívül a kisgyermekes célcsoportot, egyszerűen azért, mert úgy gondolja, hogy a gyermeküket nevelő édesanyák, otthonról dolgozó édesapák nem tudnak elszakadni gyermekeiktől. 

Gondoljunk bele, milyen nagy hátrányba kerül a megszervezendő program, ha nem próbálja meg a kisgyermekes szülők igényeit figyelembe venni. 

Pedig el kell ismernünk, hogy napjainkban az otthoni munka és az élethosszig tartó tanulás korában, egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a szülők számára is a szakmai továbbképzéseken, konferenciákon való megjelenés. Rengeteg anyuka és apuka számára nehéz feladat hosszabb-rövidebb időre megoldani a gyermek felügyeletét, bár szívesen venne részt külső helyszíneken szervezett eseményeken is.

Gyermekük elhelyezéséről ezen idő alatt is gondoskodniuk kell, és persze a legnagyobb biztonságban szeretnék őket tudni. Sok család távol él a nagyszülőktől, így az ő segítségükre sem számíthatnak, még ha csak néhány óráról is van szó, hiszen az utazás vagy megterhelő az idős szülők számára, vagy anyagilag ró felesleges terhet a családra.

A probléma megoldására javasoljuk a rendezvényszervezők számára szakképzett animátorok és bébiszitterek alkalmazását a programok idejére.

Egy külön helyiségben elhelyezett mobil játszóház segítségével az animátorok aktív elfoglaltságot biztosítanak a kis lurkók számára. Nem lesz idejük anyu vagy apu után búslakodni, hiszen olyan élmények várják őket, melyek elterelik figyelmüket. Az animátorok és bébiszitterek a gyermekek életkorának megfelelő játékokon túlmenően felkészültek az esetleges egészségügyi problémák kezelésére is. A fáradt, nyűgös gyermekek megnyugtatása sem okoz gondot számukra. 

Természetesen nemcsak a rendezvényszervezők számára ajánlott animátorok és bébiszitterek alkalmazása egyes eseményekre, hanem azon cégek számára is, akik családi napokat, csapatépítő rendezvényeket szerveznek dolgozóik számára. Sok munkáltató ezeket az alkalmakat arra használja fel, hogy a munkatársak jobban megismerhessék egymás családját. Az ő gyermekeik számára is célszerű szervezett programokat biztosítani, hogy ne unják el magukat egyhamar. Az animátorok együttes közreműködésével, igazi élményekkel teli napot tudhatnak majd maguk mögött a meghívott vendégek.