Ezért fontos a bébiszitter-képzés!

Amikor beülünk egy étterembe, teljesen természetesnek vesszük, hogy az étlapon szereplő fogásokat egy szakképzett szakács készíti el, és azt, amit a menüről választunk, egy olyan pincér szolgálja fel, aki tudja, hogy kell bánni a vendégekkel. Vajon az miért nem ilyen egyértelmű sokaknak, hogy a bébiszitterkedés is egy olyan munka, amihez rendkívül fontos a megfelelő képzettség?

Sok szülő talán bele sem gondol abba, hogy egyáltalán nem mindegy, kire bízzák a gyermeküket, amikor nem lehetnek vele.

Tévedés azt gondolni, hogy nem nagy kunszt gyerekekre vigyázni,

ahogy az sem igaz, hogy egy bébiszitter csak felügyel a kicsikre. Felszínesen szemlélve a helyzetet, valóban úgy tűnhet, hogy a bébiszitterek mást sem csinálnak, “csak” játszanak a gyerekekkel, pedig ennél sokkal többről van szó. A bébiszitterkedés is egy szakma, amit csak az végezhet jól, aki elsajátította a szükséges ismereteket.

Ugyanis miközben a bébiszitterek együtt vannak a gyerekekkel, fejlesztik a képességeiket és hozzájárulnak ahhoz is, hogy bővítsék az ismereteiket. Akkor sem esnek pánikba, ha a gyerek megbetegszik vagy kisebb baleset történik, mert tudják, hogy hogyan oldhatják meg az ilyen helyzeteket. Azoknál a családoknál, ahol igénylik, előzetes megbeszélés után a bébiszitterekre könnyebb házimunkát is rábízhatnak, hiszen ezen a téren is van gyakorlatuk. Nem elhanyagolható, hogy egy szakképzett bébiszitter rendelkezik referenciákkal, erkölcsi és egészségügyi igazolásokkal, amelyeket bármikor fel tud mutatni, így egyikük sem árul zsákbamacskát.

A bébiszitterek képzésénél minden esetben törekszünk arra, hogy szerteágazó tudással gazdagodjanak a leendő gyerekvigyázók: azon túl, hogy megtanítjuk nekik, hogyan találhatják meg a közös hangot az apróságokkal, rengeteg képességfejlesztő játékot is elsajátítanak, így még élvezetesebb lehet a gyerekek számára a velük töltött idő. Hiszünk abban, hogy a jó problémamegoldó-képesség ezen a téren is kulcsfontosságú, aminek megvalósulásáért a gyerekgondozás minden területére betekintést engedünk azoknak, akik nálunk tanulnak.

A szó szoros értelmében véve igaz, hogy a megfelelő egészségügyi ismeretek elsajátítása életbevágóan fontos lehet, épp ezért tanfolyamainkon megtanítjuk, hogyan kell ellátni a váratlan sérüléseket, illetve hogy mi a teendő akkor, ha a rájuk bízott kicsi megbetegszik. Nálunk a bébiszitterek háztartástan ismereteket is tanulnak, hogy ne riadjanak vissza, ha a munkaadó család ilyen feladatokkal is megbízná őket.

A sikeres tanfolyamzárás egyik alapvető feltétele a kötelező gyakorlat, így nem csak elméleti tudással hagyják el az iskolapadot a nálunk végzettek. Ez azért is lényeges, mert egy képzett bébiszitter referenciákkal is rendelkezik, amiből hamar kiderül, hogy mekkora tapasztalattal rendelkezik, s hogy mennyire elégedettek a munkájával azok a családok, ahol korábban megfordult.

Jó, ha tudod!

Még nagyobb biztonságban tudhatja a gyermekét az, aki bébiszitter-közvetítő irodán keresztül választja ki a számára ideális jelöltet, ha ugyanis probléma adódna az együttműködés során, azt azonnal jelezheti a közvetítők felé, aki mindent megtesznek azért, hogy orvosolják a kialakult helyzetet.