Bébiszitter munka – ilyen az ideális jelölt

Szeretnél gyerekekkel foglalkozni?

Egyre többen választanak olyan szakmát, amely gyermekekhez kapcsolódik. A legtöbb szakember erre valóban hivatásként, és nem munkaként tekint. Nem elég szeretni a gyerkőcöket, annál sokkal többre van szükség! Az őszinte mosolyok, a feltétel nélküli szeretet, és a vidám kacagások a mindennapok részei lesznek, és mi lehetne szebb, mint napról-napra látni egy gyermek fejlődését? Valóban minden szép és jó? Cikkünk segít a döntésben: kinek ideális választás a bébiszitter szakma?

„Amióta az eszemet tudom…”

Óvó- és tanárnéniktől, bébiszitterektől gyakran halljuk, hogy már gyermekként is megszállottjai voltak a babáknak, és el sem tudtak mást képzelni, mint az anyukás, vagy tanítós játék. Ez persze még nem jelent egyenes utat a szakmához, de már a gyermek korai életszakaszában is észrevehető, hogy mi foglalkoztatja őt igazán. Ahogy cseperedik a egy gyerek, még szembe tűnőbb lehet „tyúkanyó” viselkedése: a fiatalabbakat maga köré gyűjti, szinte elvarázsolja őket ötleteivel, játékokkal. Ügyesen irányítja a kicsiket, és önzetlenül szeretgeti, babusgatja őket.

Te is így emlékszel a gyerekkorodra? Akkor érdemes elgondolkozni rajta, hogy talán a bébiszitter munka neked való lehet!

Bébiszitter munka – ezekre biztosan szükséged lesz!

Lépjünk tovább, és nézzük meg, milyen tulajdonságokra, képességekre van szükséged, ha szeretnél bébiszitter lenni! Alap elvárás, hogy legyél nagyon gondos, és megbízható személyiség! Aki a gyermekre vigyáz, több mint egy alkalmazott, valójában kicsit családtaggá is válik.

Bizalom – meg kell találni az összhangot a gyermekkel, tudni kell, hogy hol van a határ a bizalom, és a határozottság között. Természetesen a szülők ugyanúgy 100%-os bizalmat szavaznak a bébiszitternek, és már apró hiba is elég ennek elveszítéséhez.

Szeretet – egész egyszerűen a gyermeknek szeretnie kell az illetőt, akivel otthon marad. Ha ez nem így van, csak keserves sírásokba fullad a felvigyázás. A szülők részéről is kell egyfajta kötődés a bébiszitterhez, mégis csak „életük értelmét” bízzák rá.

Érzelmek – mindig a gyerek választ! A szülők árgus szemekkel figyelik gyermekük reakcióját a bébiszitter jelöltekre, az érzelmek dominálnak.

Akár erre is mondhatjuk, hogy a kémia működik… de mindez kevés, ha a kedves és gyerekbarát személyiség nem párosul szakértelemmel, és tapasztalattal!

A bébiszitter feladata

A bébiszitter munka nem csupán vigyázni a gyermekre, és tévét nézni vele, amíg a szülők moziban vannak. Egy jó bébiszitter igazi pótanyuka lesz, aki a szakszerű felügyeleten túl képességfejlesztési feladatokkal segíti a gyermek nevelését. Itthon általában pár órás és rendszeres gyermekfelügyeletre keresnek bébiszittert, akár főállású elfoglaltság is lehet.

Még mindig népszerű a külföldi bébiszitter munka - illetve az ennél azért kicsit több – az au pair, aki egy külföldi család állandó tagjaként segít a gyermek- és ház körüli munkában. Természetesen itt is van egy fix munkaidő, sokan úgy kalkulálnak, hogy munka mellett maradjon idejük nyelviskolára is. Az au pair nem házvezetőnő, nem cseléd, de nem is csak gyermek felvigyázó! Külföldön is szívesen látják a jó és szimpatikus szakembereket kortól függetlenül!

Bébiszitter képzés a Home Helpers-nél!

A bébiszitter képzés elméleti, és gyakorlati tananyagot is tartalmaz, sőt, segítünk megtalálni első gyakorlati helyedet is. A tanfolyam nincs korhoz, vagy előképzettséghez kötve, szeretettel várjuk a frissen érettségizett, és pályaváltásra készülő hallgatóinkat is! Államilag elismert képzésünk 5 nyelvű nemzetközi tanúsítvánnyal segíti elhelyezkedésedet külföldön is!

Olvass többet a Home Helpers ONLINE bébiszitter/au pair képzéséről, várjuk jelentkezésedet!