Ezért fontos, hogy szakképzett babysitter legyél!

Tévedés azt gondolni, hogy azért, mert valaki gyakran vigyázott a kisebb testvérére vagy a szomszéd gyerekeire, már mindent tud a picikről. Helyesebb inkább úgy fogalmazni, hogy az így szerzett rutin tökéletes alapot szolgáltat az építkezéshez, önállóan azonban semmiképpen sem elegendő, hiszen számtalan váratlan helyzet adódhat. 

Azzal, hogy babysitterként vállalsz munkát, igen nagy felelősséget veszel a válladra, hiszen a szülők legféltettebb kincsüket bízzák rád. Éppen ezért neked sem mindegy, hogy hogyan tudsz helytállni. Mielőtt a családok eldöntik, hogy kit tartanak a legalkalmasabbnak arra, hogy gondját viselje a gyermeküknek, több szűrőn is át kell menniük a jelölteknek. Vannak, akik már a telefonos elbeszélgetés során kihúznak pár nevet a listáról, azután a személyes találkozót követően tovább szűkítik a kört. Teljesen érthető, hogy az interjú során az egyik legfontosabb kérdés az, hogy rendelkezik-e a jelentkező babysitter képesítéssel. Aki itt nemmel válaszol, attól nagy valószínűséggel – és teljesen érthetően! – el is köszönnek a szülők.

Jó kezekben

A leggondosabb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy a rád bízott kisgyerek elesik, és mondjuk elharapja a száját. Elég egy óvatlan pillanat, és a kicsi félrenyelheti az ételt, de az sem kizárt, hogy a lurkó épp akkor betegszik meg, amikor veled van: belázasodik, megfájdul a hasa, netán hányinger, hányás is kialakul. Aki elvégzi a babysitter tanfolyamot, az az ilyen, és ehhez hasonló váratlan helyzetekben sem esik pánikba, hiszen – a magas szintű elméleti és gyakorlati képzésnek köszönhetően – tudja, hogy mikor mi a teendő.  

Képzéseink elsősegély moduljában minden fontos információ elhangzik, aminek nagy hasznát veheted a váratlan helyzetekben, így a szülők is nyugodtabban rád merik bízni a gyermeküket. Mivel a kicsikre nem csak a négy fal között kell vigyáznod, hanem a kertben vagy a játszótéren töltött idő alatt is, felkészítünk a házon kívüli váratlan eseményekre is. 

Egy hullámhosszon

A babysitterkedés során 0-tól 14 éves korig bármilyen életkorú gyerekkel találkozhatsz, akik életkorukból adódóan más-más igényekkel rendelkeznek. Talán mondanunk sem kell, hogy egészen máshogy kell bánnod egy kétéves totyogóval, mint egy kiskamasszal, ha azonban erre a munkára vállalkozol, értened kell minden korosztály nyelvén. Ha jó hangulatban, közös játékkal töltitek az időt, egész biztos, hogy jó pontot szerzel a gondjaidra bízott gyereknél, amiből egyenesen következik, hogy a szülők is elégedettek lesznek a munkáddal.

Tudni kell azonban, hogy a babysitterkedés jóval túlmutat a gyerekek szórakoztatásán! Ha megéheznek, megszomjaznak vagy a piciket tisztába kell tenni, akkor is jól kell teljesítened, ami sokszor még a szülőknek sem megy zökkenőmentesen. Képzéseinken felkészült szakemberek és óvónők avatnak be a gyermekgondozás rejtelmeibe, a 80 órás gyakorlati foglalkozáson pedig “élesben” is alkalmazhatod mindazt, amit tőlük tanultál. Gyakorlaton óvodákban, bölcsődékben vagy játszóházakban vehetsz részt, vagyis minden korosztály képviselőjével találkozni fogsz. Így már nem is tűnik olyan ijesztőnek, igaz?

Dolgozz itthon vagy külföldön!

A tanfolyam záróvizsgával ér véget, aminek sikeres teljesítését követően ötnyelvű (magyar, angol, francia, német, olasz) Nemzetközi Tanúsítvány boldog tulajdonosa lehetsz, aminek köszönhetően akár külföldön is vállalhatsz munkát. Ha jól teljesítesz, rendezvényeken, játszóházakban vagy családoknál mi is biztosítunk számodra alkalmi vagy állandó munkát!

Babysitter tanfolyam - jelentkezz most!