Miért fontos a házvezetési ismeretek a bébiszitterek és aupair-ek számára?

A bébiszitterek, de legfőképp az au-pair, mother’s help munkát végzők tisztában vannak vele, hogy a gyerekek mellett sokszor a házimunka elvégzése is feladataik közé tartozik a munkaadó családnál. Természetesen megállapodás kérdése, hogy mit vállalunk el a családnál, azonban vannak olyan helyzetek, amikor igazán hasznos, ha van házvezetési ismeretünk, vagy gyakorlatunk. 

A gyerekek környezetében mindig előfordul olyan váratlan esemény, melyre előre elég nehéz felkészülnie egy babysitternek, de ha van rálátásunk a házi munkák elvégzésének folyamatára, akkor biztosabban tudjuk megállni a helyünket.

Gondolunk itt olyan eseményekre, mint amikor a kisgyerek magára borítja evés közben a levest, vagy éppen a háziasszony megkér bennünket, hogy terítsük meg az asztalt a kisgyerek segítségével az ünnepi vacsorához. Ilyenkor nem árt tisztában lenni azzal, hogyan is kell higiénikusan feltakarítani a kiömlött ételt, valamint tudnunk kell az alapvető tálalási szokásokat is.

Bár egyre gyakoribb a háztartásokban a különböző gépek használata, sokunk számára még ismeretlen a mosogatógép kezelése, vagy egy beépített központi porszívó használata. A házvezetési ismeretek ezeknek a berendezéseknek a kezelésére is felkészít.

Kiemelkedően fontos, hogy a bébiszitter vagy au-pair tisztában legyen az alapvető higiéniai szabályokkal, valamint a beteg gyermek gondozásában. Előfordulhat, hogy sérült kisgyermek felügyeletét kell ellátnunk, de az sem ritka, hogy a ránk bízott gyermek megbetegszik és a gyógyulás ideje alatt nekünk kell ápolnunk őt.

Az elsősegélynyújtás alapvető szabályainak ismerete elengedhetetlenül fontos nemcsak a babysitterek és au-pairek számára, hanem szinte valamennyiünknek. Célszerű tudnunk mit tegyünk vészhelyzetben, kit kell értesítenünk egy baleset esetén, és mit tehetünk addig a gyermekkel, míg meg nem érkezik a szakszerű segítség.

Az általunk indított babysitter tanfolyamok mellett választható házvezetés-idősgondozás  képzés is, így akik elsajátítják az általunk közvetített tudást, magabiztosan tudnak majd helytállni munkájuk során, valódi segítséget tudnak nyújtani az őket alkalmazó családok számára. 

Házvezetés - idősgondozás tanfolyam online