Láss világot au-pairként!

Utazni – főleg hosszabb időre – nem mindig olcsó mulatság, főleg akkor, ha az ember épp hogy befejezte a tanulmányait. Lelkesedésből és nyitottságból ilyenkor általában nincs hiány, az anyagi lehetőségek azonban gyakran korlátozottak.

Az au-pair munka tökéletes megoldást jelenthet: nem csak izgalmas országokba repíthet el, hanem még ahhoz is hozzásegíthet, hogy saját keresettel büszkélkedhessünk.

Ez a munka azért testhezálló a fiataloknak, mert nem jár egész napos elfoglaltsággal, így a gyerekfelügyelet és a háztartási teendők elvégzése mellett jut idő a helyi nevezetességek megismerésére, a nyelvismeret bővítésére egy nyelvtanfolyamon, valamint az új barátságok kialakítására is. A nyelv gyakorlására már munka közben, a család otthonában is kiváló lehetőség adódik: a kisebbekkel, akiknek még nem túl bő a szókincsük, kezdetlegesebb nyelvtudással is szót érthetnek az au-pairek, a nagyobbaktól és a felnőttektől pedig sok új dolgot tanulhatnak.

5 ok, amiért érdemes au-pairként dolgozni 

  • Az au-pair minden esetben a munkaadó család otthonában kap szállást és ellátást, így ezek felkutatására nem kell külön gondot fordítani indulás előtt.
  • Az au-pair zsebpénzt is kap a munkájáért cserébe (általában hetente, de ez a felek közötti megállapodás alapján változhat), amit természetesen a saját elképzelései szerint költhet el. Az előrelátóbbak félreteszik ezt az összeget, és álmaik megvalósítására fordítják – például továbbtanulásra.
  • A munkaadók számára fontos, hogy a náluk vendégeskedő au-pair ne érezze magát egyedül, ezért gyakran abban is segítenek nekik, hogy barátokra tegyenek szert. Nem ritka, hogy bemutatják őket az ismerőseiknél dolgozó au-paireknek.
  • Elég nagy az esély arra, hogy sok, határokon átívelő barátság születik az au-pair munka során. Ezek a kapcsolatok nem csak azért nagyszerűek, mert kellemes időtöltést biztosítanak a külföldi tartózkodás során, hanem akár a jövőben is kamatoztathatók.
  • Az au-pairek a munkaadókkal és a külföldön szerzett barátokkal a hazautazásukat követően is tartani szokták a kapcsolatot, ami hozzásegítheti őket újabb au-pair vagy babysitter álláshoz. Hatalmas segítség lehet, hogy az adott országba már nem teljesen ismeretlenül érkeznek, hiszen vannak ott barátaik, ismerőseik.

Kipróbálnád magad?

Ha kedvet érzel magadban egy ilyen kalandhoz, gyere hozzánk tanulni: ha sikeresen elvégzed az au-pair / babysitter tanfolyamunkat, a külföldi álláskeresés során is számíthatsz a segítségünkre! Az öt különböző nyelven (magyarul, angolul, franciául, németül és olaszul) kiállított, nemzetközileg is elismert tanúsítvány birtokában könnyebben megtalálhatod a neked való munkát, méghozzá az általad választott országban.

Tanfolyamaink során mélyreható elméleti és gyakorlati képzésben részesülnek a hallgatók, így felkészülten vághatnak neki az utazásnak!