Mi alapján választanak a szülők babysittert?

Furcsán hangzik, de igaz, hogy a jó ajánlólevél és a tapasztalt ügynökség által nyújtott garancia önmagában nem mindig elég a sikeres munkavállaláshoz, előfordulhat ugyanis, hogy egy csekélység miatt mégis másik jelöltet választanak a szülők. 

Hogy megkíméljünk a kudarctól és a csalódástól, megmutatjuk azt a 8 apróságot, amin nagyon is sok múlhat!

1) Ápolt külső, jó megjelenés

Akár tetszik, akár nem, a személyes találkozó alkalmával az első benyomást bizony a külső alapján alakítják ki a szülők, ez pedig igen sokat nyomhat a latban a döntésük során. Ha már az első pillanatban szimpatikusnak találnak, máris nagyot léptél előre a siker felé! Az ápolt külső és a jó megjelenés azt üzeni nekik, hogy a munkádra is igényes vagy, ami akkor, ha a gyerekükről van szó, különösen lényeges!

2) Intelligencia és kreativitás

Ahhoz, hogy érts a gyerekek nyelvén és jó viszonyban legyél a szülőkkel, a fentiek közül mindkettőre szükség lehet. Ezek a tulajdonságok jól jöhetnek egy-egy váratlan helyzetben, amit sokkal könnyebben megoldhatsz, de abban is segítenek, ha feltaláld magad, ha meghiúsult egy előre megbeszélt program, vagy ha kénytelenek vagytok a négy fal között tölteni a délutánt. Egy szó mint száz, biztos lehetsz benne, hogy intelligenciával és kreativitással jó eséllyel könnyű munkát találni!

3) Tapasztalat, rátermettség

Igaz, hogy tapasztaltra csak akkor tehetsz szert, ha már többen is rád bízták a gyereküket - szerencsére a gyakorlaton éppen ezt a vonalat erősítjük - ez azonban önmagában nem mindig elegendő. A szülők könnyen felismerik a rátermettséget, így nyugodt szívvel rád bízzák a csemetéjüket, aminek köszönhetően a tapasztalataidat is bővítheted!

4) Az elképzelésüknek megfelelő életkor

Az, hogy mennyi idős az ideális babysitter, családonként változik, ami jó hír, hiszen azt jelenti, hogy mindenkinek teremhet babér. Vannak, akik kifejezetten szeretik az idősebb, saját gyermekkel is rendelkező jelölteket, hiszen azt gondolják, így nem sok meglepetés érheti őket, miközben a gyerekükre vigyáznak, de akadnak olyanok is, akik kifejezetten fiatal gyerekvigyázóra vágynak. Emiatt tehát ne aggódj, biztos megtalálod azt a családot, aki a Te korosztályodat keresi!

5) Együttműködő-készség és rugalmasság

Ez a kettő nagyon fontos mind a gyerekekkel, mind a felnőttekkel kialakított kapcsolatod szempontjából. A kicsik sokkal élvezetesebben tölthetik veled az időt, ha könnyen szót értetek, és alkalmazkodsz az ő elvárásaihoz - plusz pont az is, ha jó vagy hiszti kezelésben! A szülők is szeretik, ha minden helyzetben számíthatnak rád, és fontosnak tartod a zökkenőmentes kommunikációt.

6) Hasonló gondolkodás a gyereknevelést illetően

Azt gondoljuk, hogy ezt a pontot felesleges hosszan kifejtenünk. Ha azonosak az elképzeléseitek, a gyerekek ugyanazokat a szabályokat követik akkor is, amikor nem a szüleikkel vannak, ez pedig igen szerencsés - gondold csak el, milyen vacak, mikor mást tanítanak a gyereknek a szülők, és mást a babysitter egy bizonyos kérdéssel kapcsolatban!

7) Figyelmesség, empátia

Nem is gondolnád, hogy egy kis figyelmesség milyen sokat nyomhat a latban, ha a sikeres együttműködésről van szó! Ha tudod, hogy milyen játékokat szeret különösen a rád bízott gyerek, ha fejben tartod, mi a kedvenc étele, kitapasztalod, mivel lehet megvigasztalni, ha bánatos vagy tudod, hogy melyik mesével teheted boldoggá esténként, biztos hamar összecsiszolódtok! Az is nagy előny, ha feltérképezed, mire "háklisak" a szülők, és gondosan ügyelsz arra, hogy a kedvükre tegyél.

8) Háziasság, rendszeretet

Ez különösen akkor kulcsfontosságú, ha a szerződésedben az áll, hogy kisebb háztartási munkákkal is megbíznak. Ha ezt előre nem rögzítitek, akkor is jól eshet a szülőknek, ha rendben tartod a gyerek játékait, és ha mondjuk kekszsütéssel ütöttétek el az időt délután, akkor nem hagysz magatok után egy halom mosatlant a konyhában!

Photo by Eugene Chystiakov on Unsplash