Valósítsd meg az újévi fogadalmad, költözz külföldre!

Ne hagyd veszni az újév első napján tett fogadalmaidat! Legyen szó nyelvtanulásról, pénzkeresésről, új kultúrák megismeréséről, kiváló lehetőséget jelent, ha au pair munkára adod a fejed. Nézzük végig, mit adhat neked, ha hosszú távon vállalsz külföldi munkát!

Az au pair és a bébiszitter között a legfőbb különbség, hogy az au pair ténylegesen annál a családnál lakik, amelynek a csemetéire vigyáz. A külföldön végzett au pair munkák jellemzően fél vagy egy évre szólnak, ez idő alatt rengeteget tapasztalhatsz magadról, fejlesztheted a nyelvtudásod, megismerheted a világ különböző szegleteit.

1. Az alapoktól együtt tanulhatod a nyelvet a kisgyermekekkel!

Ha az újévi fogadalmad, hogy kiváló szinten megtanulsz egy nyelvet, az au pair munka neked szól. Ha már rendelkezel alapszintű tudással, kiérve a kisgyermekkel vagy kisgyermekekkel együtt fejlesztheted azt tovább. A szókincsed észrevétlenül épül és fejlődik, sokféle élethelyzetet és környezetet ismerhetsz meg. Mivel magyarul nem beszélő családokhoz kerülsz, esélyed nem lesz nem használni a nyelvet. Ráadásul az, hogy rá leszel kényszerülve a kommunikációra további löketet ad a fejlődésednek.

2. Az idegen kultúra megtanít másképp tekinteni a világra!

Ahány ország, annyi féle temperamentum, étkezési szokás, közlekedési rutin, öltözködés és a többi. Az emberek másképp gondolkodnak a világról, másképp tekintenek ugyanarra a dologra, mint te. Hatalmas előnyt jelent majd az életutadon, hogy megtanulsz máshogyan nézni a körülötted lévő dolgokra, megtanulsz alkalmazkodni. Emellett a tapasztalat, hogy sikeresen megálltad a helyed egy idegen világban, olyan önbizalmat ad, amely nélkülözhetetlen lesz a sikeres önmegvalósításodhoz!

3. Spórolj pénzt!

Kevés olyan lehetőséged lesz az életedben, amikor lényegében semmilyen kiadással nem kell számolnod, és a munkád alatt gyűjtött pénzt egy az egyben félre tudod tenni. Az au pair munkák során lesz kényelmes szállásod, étkezési lehetőséged lesz, és a család, ameddig ott élsz velük, gondoskodik a terád eső költségekről, amikor közös programokra, kirándulásokra, utazásokra indultok.

Ez lehetőséget teremt neked, hogy ezt a pénzt félretedd, vagy csak arra költsd, amire szeretnéd, legyen szó egyetemi tanulmányokról, autóról vagy bármi másról!