Blog 1/10

Az egyik első nagy mérföldkő a szülők és a gyerekek életében az óvoda elkezdése. Ha a gyerkőc nem járt bölcsibe, akkor az óvodai beszoktatás során merülhetnek fel nehézségek, amelyek lelkileg mindkét felet megviselik. A gyerekeknek nem csak a szülők távolléte okoz traumát, hanem az is, hogy egyedül hagyják őt egy számára ismeretlen helyen, idegenek között. Hogyan teheted egyszerűbbé az óvodai beszoktatást?


Ne hagyd veszni az újév első napján tett fogadalmaidat! Legyen szó nyelvtanulásról, pénzkeresésről, új kultúrák megismeréséről, kiváló lehetőséget jelent, ha au pair munkára adod a fejed. Nézzük végig, mit adhat neked, ha hosszú távon vállalsz külföldi munkát!


Társadalmilag vegyes megítélésű kérdés, hogy a gondozásra szoruló felmenőink ápolása kinek a feladata. Van, aki szerint a család kötelessége, más szerint szakemberek mellett jobb helyen lehetnek. Mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, hogy ő maga látja-e el az idősét. Nincs két egyforma élethelyzet és családi múlt, ezért bárhogy is döntesz, nem kérdőjelezheti meg senki a jogosságát. Ezúttal azt vesszük át, hogy mire kell készülnöd, ha a kezedbe veszed a feladatot. 


Készégfejlesztő játékoknak hívjuk azokat a kicsiknek készült szabadidős elfoglaltságokat, amelyek játékos módon tudják segíteni őket, hogy megtanuljanak számolni, logikusan gondolkodni, színeket és formákat felismerni, finommotoros készségeket fejleszteni. Szükség is van rájuk ahhoz, hogy bátor, magabiztos és kiegyensúlyozott személyiséggé fejlődjenek a gyermekek. Neked is érdemes beszerezned vagy akár készítened készségfejlesztő játékokat, hogy ezzel is támogasd a gyermeked tanulását! 


Helga Németországban járt. Olvasd el beszámolóját, tapasztalatait az au pair programról, a nyelvtanulásról és a családdal való kapcsolatáról. 


Dóra Sevilla-i utazása. Olvasd el beszámolóját, válassz országot és vágj bele Te is. 


Anikó Németországi au pair programja. Leveléből megtudhatod milyen volt a kapcsolata a gyerekekkel, mennyi idő alatt tanult meg németül ....