Blog 8/10

Ma már - nagyon helyesen - fontosnak tartják az általános iskolákban, hogy a gyerekek megtanuljanak úszni. A szülők ennek minden bizonnyal örülnek, ám a kicsik közül nem mindenki lelkes. Akárhogy is tiltakoznak a gyerekek, jobb, ha tapasztalt szakemberre bízzuk az úszásoktatást és nem mi próbálkozunk vele, hiába tűnik úgy külső szemlélőként, hogy nem nagy kunszt úszni tanítani a gyerekeket - a látszat ugyanis csal, és ez tényleg életbevágó lehet!


Mind a megbízókban, mind a bébiszitterként munkába állókban felmerül az a gyakori kérdés, hogy pontosan mi tartozik a bébiszitterek feladatai közé. Ahogy a többi munkakörnél, ennél is érdemes előre rögzíteni a szerződésben, hogy a jelentkező mit vállal el, s hogy mit várhatnak el tőle a munkaadói. Ezúttal a bébiszitterekre váró feladatok labirintusában segítünk eligazodni. 


Február 14-én, azaz Bálint napja világszerte sokak szívét megdobogtatja. Persze szép számmal akadnak olyanok is, akik hallani sem akarnak róla, szerintünk viszont jó, hogy adódik még egy alkalom az évben, ami kicsit kizökkent a szürke hétköznapokból. A Valentin nap amúgy nem csak a szerelmesek, hanem a barátok ünnepe is, ilyenkor bárkinek a tudtára adhatjuk, hogy fontos nekünk, aki közel áll hozzánk. 


Azt már a gyerekek is kívülről fújják, hogy a mozgás jót tesz testnek és léleknek, a rendszeres sport mégis csak kevesek életének része. Ennek következménye, hogy már a kisebbek körében is sokakat érint az elhízás, amiben természetesen a helytelen táplálkozás is komoly szerepet játszik. A baj az, hogy csak minden második felnőtt mozog rendszeresen, a többiek pedig - a rossz példával - hamar "rászoktatják" a gyerekeiket a mozgásszegény életmódra...


A gyerekek könnyen lázba jönnek a karácsonyi készülődéstől, így biztos kitörő örömmel fogadják azokat az ötleteidet, amivel még emlékezetesebbé teheted a karácsony előtti időszakot! Fáradozásaidat biztos értékelni fogják a szülők is, főleg akkor, ha nekik nem jut elég idejük arra, hogy az ünnepre hangolódjanak a kicsikkel. 


Bár első ránézésre úgy tűnik, hogy csak ,,háttérmunkákat” végez egy család számára a házvezető, mégis igaz, hogy nélküle sokkal nehezebben telnének a mindennapok. Igazi kincset ér a magas szinten képzett és jó természettel megáldott házvezető, aki nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek életét is gördülékenyebbé teszi. 


Amikor beülünk egy étterembe, teljesen természetesnek vesszük, hogy az étlapon szereplő fogásokat egy szakképzett szakács készíti el, és azt, amit a menüről választunk, egy olyan pincér szolgálja fel, aki tudja, hogy kell bánni a vendégekkel. Vajon az miért nem ilyen egyértelmű sokaknak, hogy a bébiszitterkedés is egy olyan munka, amihez rendkívül fontos a megfelelő képzettség?


3 egyszerű, de nagyszerű sütirecept. A legtöbb gyerek nem csak enni szereti a sütiket, hanem az elkészítésükbe is szívesen beszáll. Különösen jó program ez akkor, ha az idő nem kedvez a szabadtéri játékoknak, és "szobafogságra" ítél bennünket. Olyan recepteket válogattunk össze, amelyek nem igényelnek nagy gyakorlatot és kacifántos hozzávalókat, a végeredmény mégis mindenkinek kedvére való!