Blog 6/10

Élete első éveiben - főleg miután elkezdett bölcsibe vagy oviba járni - sok gyerek szinte az egyik betegségből esik a másikba, ami ijesztő lehet mind a szülők, mind a rájuk vigyázó bébiszitterek számára. Ha megértjük, hogy miért hajlamosabbak a kicsik arra, hogy összeszedjék a különféle betegségeket, valamivel könnyebb átvészelni ezt a kritikus időszakot és a megelőzésért is tehetünk! 


A kullancsok rendkívül komfortosan érzik magukat és vígan szaporodnak a meleg, párás napokon, amikből az előrejelzések szerint idén nyáron sem lesz hiány. Éppen ezért jó, ha felvértezzük magunkat néhány hasznos tudnivalóval a kullancsokról, amelyek sajnos a kicsiket sem kímélik. 


Furcsán hangzik, de igaz, hogy a jó ajánlólevél és a tapasztalt ügynökség által nyújtott garancia önmagában nem mindig elég a sikeres munkavállaláshoz, előfordulhat ugyanis, hogy egy csekélység miatt mégis másik jelöltet választanak a szülők. Hogy megkíméljünk a kudarctól és a csalódástól, megmutatjuk azt a 8 apróságot, amin nagyon is sok múlhat!


Új munkahelyen helyt állni sokszor még itthon sem egyszerű, hát még egy teljesen új közegben, ahol más nyelvet beszélnek, a mienktől eltér a kultúra és magunkon kívül szinte senkire sem számíthatunk, ha valamilyen gond adódik. A megoldás nem az, hogy elhessegetjük a külföldi munkavállalás gondolatát és maradunk ott, ahol most vagyunk, hanem a körültekintő felkészülés és a tájékozódás lehet a siker kulcsa! 


A legtöbb gyereknek hiába mondjuk, hogy ha sok répát eszik, ügyesen fog fütyülni, vagy hogy a spenóttól olyan erős lesz, akár Popeye, egyszerűen a tányér szélére tolják a zöldségeket, akár nyersen, akár főve kínáljuk őket. Pedig fontos lenne, hogy rendszeresen fogyasszanak zöldségeket, hiszen amellett, hogy sok értékes vitamin és ásványi anyag található bennük, rostokban is bővelkednek...


Sokak fejében él az a tévhit, hogy ha egy tisztítószer nem hagy maga után intenzív illatot, akkor az nem is tisztít igazán... Pedig a tökéletes végeredmény nem ezen múlik, ráadásul a mesterséges illatanyagoktól mentes takarítószerek használata során a bőr vagy légúti irritációtól is kevésbé kell tartanunk, arról nem beszélve, hogy rengeteg pénzt is megtakaríthatunk...


Sokan gondolják úgy, hogy takarítani és háztartást vezetni mindenki tud, ki kisebb, ki nagyobb időráfordítással. Ez csak részben igaz, hiszen megfelelő ismeretek nélkül még egy rátermett házvezető sem tudja megállni a helyét. Van jó pár olyan tulajdonság, ami nélkül hiába ragyog a lakás, nem lesz hosszú egy családban sem a munkavállaló karrierje.


Régebben az áprilisra mondták azt, hogy szeszélyes hónap, hiszen teljesen kiszámíthatatlan volt, hogy az időjárás még télies, vagy már tavaszias jegyeket viselt magán. Mára szinte bármelyik hónapra igaz, hogy tartogathat kellemetlen meglepetéseket, és fogalmunk sincs, hogyan öltözzünk helyesen, hiszen pár óra leforgása alatt látványos változások történhetnek.